Behandelaanbod

UNDE biedt diagnostiek en behandeling in de geestelijke gezondheidszorg aan ouderen en volwassenen.
Daarbij kan het gaan om bijvoorbeeld angsten, somberheid of depressie, verlieservaringen en rouwverwerking, traumabehandeling, omgaan met (onverklaarbare) lichamelijke klachten of -beperkingen, afhankelijkheid van alcohol of andere middelen zoals slaapmedicatie, levensfaseproblematiek. Er wordt in de behandeling zoveel mogelijk aangesloten bij uw problemen en uw hulpvraag.

UNDE werkt op eclectische wijze, dat wil zeggen dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende behandelmethodieken en elementen daarvan, waaronder cognitieve gedragstherapie (CGT), Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) en Interpersoonlijke Therapie (IPT).
Er kunnen ook vragenlijsten worden afgenomen om klachten beter in beeld te brengen.
Tevens kan er van u gevraagd worden om thuis op een bepaalde manier met uw klachten aan de slag te gaan met het oog op de behandeldoelen die u wilt bereiken.
Ik vind het belangrijk om aan cliƫnten een kader te geven voor hun klachten, zodat uitleg over de klachten en psycho-educatie een grote plaats hebben in de behandeling.

Tijdens het eerste gesprek zal worden ingegaan op uw probleem en hulpvraag, dit is de diagnostiek in de intakefase.
Wanneer uw hulpvraag of probleem niet past bij de behandelmogelijkheden van UNDE, zal dit waarschijnlijk in de diagnostische fase duidelijk worden.
UNDE zal zich indien gewenst inspannen om dan voor u naar een passende andere behandelsetting te zoeken.

Vanwege de grootte van de praktijk kan crisisgevoelige problematiek niet worden aangenomen.

Naar verwachting zal UNDE vanaf 1 april 2019 gaan samenwerken met een vrijgevestigd psychiater. Nadere informatie volgt.